L'euríbor tanca març a l'alça i encarirà les hipoteques que es revisen anualment

L'indicador per a calcular els préstecs variables a dotze mesos se situa de mitjana el mes de març en el 3,72%, i mostra un nou augment després d'haver repuntat al febrer fins al 3,671%

Les hipoteques en els banc s'encareixen
Les hipoteques s'encareixen / Shutterstock

L'euríbor a dotze mesos, l'indicador més utilitzat a Espanya per a calcular les hipoteques variables, tancarà març novament a l'alça, entorn del 3,72%, la qual cosa suposarà un lleuger augment de la quota per als qui revisen el préstec anualment, encara que comportarà un alleujament per als hipotecats que ho facen semestralment.

L'euríbor a dotze mesos se situa de mitjana el mes de març en el 3,72% quan falten dades d'un parell de sessions perquè finalitze el mes, i mostra un nou augment després d'haver repuntat al febrer fins al 3,671%.

Fa un any, l'euríbor se situava de mitjana en el 3,647%, per la qual cosa s'encariran les quotes per a les persones que revisen anualment la hipoteca.

Així, per a una hipoteca de 150.000 euros a un termini d'amortització de 25 anys i amb un interés d'euríbor +1%, les quotes passaran a ser de 852,59 euros al mes, enfront dels 846,31 euros de fa un any.

Això suposa un encariment de 6,28 euros mensuals que, en el còmput anual, ascendeix a 75,36 euros més.

No obstant això, fa sis mesos, al setembre, aquest indicador estava en una taxa mitjana del 4,149%, per la qual cosa si l'hipotecat revisa la quota semestralment notarà cert alleujament.

L'euríbor acabarà març en el nivell més alt des de novembre, quan es va situar en una taxa mitjana del 4,022%. Al desembre es va reduir al 3,679% i al gener d'enguany va baixar fins al 3,609%.

Les veus expertes apunten que el discurs més dur del Banc Central Europeu ha llastat les baixades d'aquest indicador, que semblava haver descomptat a la fi de l'any passat les eventuals retallades de tipus, que encara no s'han produït i que el mercat anticipa que poden arribar al juny.

També et pot interessar

stats