L’euríbor dona un segon respir als hipotecats: torna a baixar al maig

L’indicador més utilitzat per a calcular els crèdits per a les vivendes se situa en el 3,68%

Dos blocs de vivendes a Quart de Poblet, en una imatge d'arxiu
Dos blocs de vivendes a Quart de Poblet, en una imatge d'arxiu / Metrovacesa

L'euríbor a dotze mesos ha tancat maig a la baixa i se situa en el 3,68%. L’indicador més utilitzat per a calcular les hipoteques variables a Espanya encadena, amb esta rebaixa, dos mesos de caigudes. Els experts preveuen que s'estabilitzarà a l'espera dels pròxims passos del Banc Central Europeu (BCE).

Eixe euríbor al 3,68% amb què acaba maig és inferior al 3,703% d'abril, mes en què ja va baixar respecte a l’anterior.

Esta nova caiguda suposarà que s’abaratiran les quotes de les hipoteques variables que es revisen anualment, ja que fa un any, el maig de 2023, es va situar en una taxa superior, en el 3,862%. Per tant, en el cas d'una hipoteca variable de 150.000 euros, un termini de 25 anys i un interés d'euríbor més l'1%, les quotes es reduiran en uns 180 euros anuals.

El director d'inversions d’ATL Capital, Ignacio Cantos, ha assenyalat que la nova caiguda de l'euríbor es deu al fet que el mercat ha descomptat la pròxima retallada de tipus del BCE prevista per a juny. En este sentit, ha assegurat que després de la de juny, i quan es comencen a descomptar noves baixades el 2024, l'indicador podria baixar de manera significativa.

"És veritat que probablement, el mercat esperava més baixades de tipus per al 2024", ha dit l'analista, per a qui la resistència de la inflació està provocant més dubtes que, al seu torn, s'han traduït en una resistència més gran a la caiguda d'euríbor.

També et pot interessar

stats