L'”economia blava” busca unificar cinc sectors relacionats amb la mar

Aquests sectors donen faena a vora 277.000 persones a la Comunitat Valenciana.

VÍDEO | L\'”economia blava” busca unificar cinc sectors relacionats amb la mar

Impulsar tots els sectors relacionats amb la mar amb una visió productiva i sostenible. Això pretén l'anomenada “economia blava”, una denominació creada per la Unió Europea que busca unificar cinc sectors relacionats amb la mar (turisme, transport marítim de mercaderies, pesca i aqüicultura, transport marítim de passatgers i energies renovables marines) amb un alt potencial econòmic i amb un gran respecte pel medi ambient.

La Comunitat Valenciana hi busca noves oportunitats de negoci. Hui la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha celebrat una jornada que aplega els diferents sectors. Juan Ángel Poyatos, director general de Sector Públic i Model Econòmic, diu que la idea és "vincular innovació i sostenibilitat amb la mar".

A la Comunitat Valenciana l'”economia blava”, entre aquests cinc sectors, dona faena a vora 277.000 persones. Es tracta d’un sector en creixement continu i que busca noves vies d'explotació, com ara la biotecnologia. Amanda Sancho, vicedegana de Ciències de la Mar (UCV). "Les aplicacions de la biotecnologia blava són molt amples, com la utilització d'ingredients d'origen marí a l'alimentació".

El gran repte de l'Economia Blava és també impulsar els sectors tradicionals, modernitzar-los i aconseguir que siguen més sostenibles impulsant l'I D i les energies netes.

També et pot interessar

stats