L'AVE de baix cost Avlo inicia la connexió regular entre València i Madrid

El primer dels sis viatges previstos al dia (tres per sentit) ha eixit de Madrid a les 6:30 hores i l'últim ho farà de l'estació Joaquim Sorolla després de les 23 hores

Presentació del nou servei ferroviari de Renfe Avlo, el 23 de juny de 2021, a Madrid
Presentació del nou servei ferroviari de Renfe Avlo, el 23 de juny de 2021, a Madrid / Jesús Hellín (Europa Press)

Els serveis d'alta velocitat de baix cost Avlo connecten des d'aquest dilluns València i Madrid. València se suma així a una oferta de Renfe que va començar a finals de juny de 2021 i que actualment té connexions entre Madrid, Saragossa, Barcelona i Figueres.

El primer dels sis serveis previstos diàriament en aquesta ruta (tres per sentit) ha eixit des de l'estació d'Atocha, a Madrid, a les 6:30 hores d'aquest dilluns i està previst que arribe a l'estació de Joaquim Sorolla a les 8:23 hores. L'últim tren eixirà de València poc després de les 23 hores i en conjunt Renfe oferta cada dia 2.200 places.

Els viatges duraran 1 hora i 40 minuts en els trajectes directes i 12 minuts més en aquells que tenen parades. Quatre dels sis trens Avlo (dos per sentit) tindran parades a les estacions de Conca Fernando Zóbel i Requena-Utiel.

Avlo havia anunciat inicialment que començaria la ruta entre València i Madrid en Falles, però finalment la data es va avançar vora un mes. Renfe va començar a oferir bitllets per a aquesta ruta el passat 20 de gener amb preus a partir de set euros, el mateix que ofereix entre Madrid i Barcelona. En quatre hores en va vendre 25.000 i a quatre dies després que començara a operar s'havien venut quasi 100.000 bitllets.

Renfe s'avança amb aquest servei a la carrera pel baix cost ferroviari, en la qual també han anunciat que volen participar la francesa Ouigo (SNCF) i Iryo, producte de la unió entre la valenciana Air Nostrum i Transitalia.

També et pot interessar

stats