L'arribada de turistes estrangers a la Comunitat Valenciana creix un 3,2% en 2018

La despesa dels visitants internacionals puja un 4,9% i arriba als 8.944 milions d'euros.

VÍDEO | L\'arribada de turistes estrangers a la Comunitat Valenciana creix un 3,2% en 2018

La Comunitat Valenciana va rebre 9,2 milions de turistes estrangers en 2018, xifra que suposa un augment del 3,2% respecte a l'any anterior. Creix també la despesa dels turistes un 4,9%, fins arribar als 8.944 milions d'euros. Aquests resultats turístics es completen amb un principi d'any "molt dinàmic", segons ha manifestat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, durant la presentació del balanç de l'any.

Per províncies, les comarques de Castelló van rebre menys turistes estrangers (-15,2%), però ho van compensar amb la demanda espanyola. València va funcionar molt bé, sobretot la capital, amb un 15% més de viatgers estrangers i un increment de la demanda interna. Alacant va pujar un 0,6% en turistes estrangers i va créixer en visitants espanyols.

Les dades mostren una evolució positiva de l'ocupació en el sector turístic, amb un increment del 4,2% d'afiliació a la Seguretat Social en hoteleria i agències de viatge. Amb aquest creixement, el treball turístic representa el 15,1% del total d'ocupació en el territori valencià i encadena sis anys seguits d'augments.

El turisme britànic i el Brexit

L'arribada de turistes britànics s'ha contingut en 2018 i ha crescut només un 0,7%, amb 2,9 milions. El segon país emissor, el mercat francés, ha retrocedit un 0,3%, amb 1,5 milions, mentre que els mercats alemany, italià, belga i holandés han tingut una evolució positiva.

Sobre les conseqüències del Brexit en el turisme britànic, Colomer ha manifestat que la Comunitat Valenciana no es ressentirà enguany i que les previsions de reserves són bones. També ha afegit que, malgrat el reclam que suposa Turquia, el turisme valencià no ha de competir en preu amb aquesta destinació. L'estratègia de Turisme és acudir a fires especialitzades per a elevar la renda del turista britànic que visita l'autonomia.

Turisme espanyol 

Quant a la demanda interna espanyola, només hi ha dades fins a setembre. S'estima que en 2018 van visitar la Comunitat Valenciana 19 milions de turistes, la qual cosa suposa quatre anys de creixement consecutiu. La despesa va ser de 3.600 milions.

També et pot interessar

stats