L'alacantina Cox Energy s'adjudica les societats en concurs d'Abengoa amb una oferta de 564 milions

La proposta de la companyia de renovables s'ha imposat així a les d'altres empreses, entre les quals estaven Urbas i la portuguesa RCP

L'exministra Reyes Maroto, el president de Cox Energy, Enrique Riquelme, el ministre d'Indústria, Hector Gómez, l'alcalde de Sevilla, Antonio Muñoz, el conseller de política Industrial i energia, Jorge Paradela, i el director de Recursos Humans d'Abengoa, Álvaro Polo
L'exministra Reyes Maroto, el president de Cox Energy, Enrique Riquelme, el ministre d'Indústria, Hector Gómez, l'alcalde de Sevilla, Antonio Muñoz, el conseller Jorge Paradela, i el director de Recursos Humans d'Abengoa, Álvaro Polo / Raúl Caro (Efe)

La secció tercera del tribunal d'instància mercantil número 3 de Sevilla ha adjudicat a l'empresa alacantina Cox Energy els actius i passius de les societats d'Abengoa en concurs, pels quals va presentar una última oferta a primeries de març per valor de 564 milions d'euros.

La proposta de la companyia de renovables s'ha imposat així a les d'altres empreses, entre les quals estaven Urbas i la portuguesa RCP.

Amb aquesta decisió es posa fi a un procés que va començar quan el Fons de Solvència, que gestiona la Societat Estatal de Participacions Industrials (Sepi), va descartar concedir a Abengoa l'ajuda que va sol·licitar, i amb això la matriu, Abengoa SA, va passar a liquidació, mentre que una trentena de societats es posaven a concurs perquè altres companyies pogueren presentar ofertes.

L'oferta de Cox Energy està valorada en 564 milions d'euros. És per totes les àrees de negoci i el corporatiu d'Abengoa, i recull un pagament mínim al concurs de creditors de 27,3 milions d'euros. Assumeix també els 206 milions d'euros de deute i avals vius de projectes d'Abengoa, així com altres 252 milions d'euros de deute de finançament.

En l'oferta, també s'arreplega el càrrec dels 22,8 milions d'euros de pagaments pendents a la Seguretat Social i es garanteix l'abonament del 100% dels crèdits privilegiats als creditors.

En la seua oferta, Cox Energy es compromet a mantindre l'activitat i l'ocupació. Per al pagament de les nòmines endarrerides dels 9.505 treballadors ja va transferir el febrer passat 2,5 milions d'euros.

En un comunicat, el president de Cox Energy, Enrique Riquelme, ha dit que estan llestos "per a començar una nova etapa en la història d'Abengoa, impulsant el seu creixement per a tornar a ser una empresa líder en el desenvolupament tecnològic per a la generació d'energies netes".

El govern donarà una línia d'avals almenys de 150 milions per a facilitar l'expansió exterior d'Abengoa

El govern té la intenció de posar a disposició una línia d'avals d'almenys 150 milions d'euros per a facilitar la contractació d'Abengoa en mercats internacionals, segons ha anunciat aquest dimecres el ministre d'Indústria, Comerç i Turisme, Héctor Gómez.

Una vegada adjudicada l'empresa, el govern ha anunciat que "posarà tots els mitjans a l'abast per a fer costat al projecte triat, amb l'objectiu de garantir la viabilitat de la nova empresa i la permanència dels llocs de treball".

També et pot interessar

stats