L’empresa Abengoa sol·licita el concurs de creditors

Ho fa després d’haver fallat en els seus intents de reestructurar el deute.

Imatge d'arxiu de l'empresa Abengoa
Imatge d'arxiu de l'empresa Abengoa / Europa Press

Aquest dilluns, l’empresa Abengoa ha sol·licitat la declaració de concurs voluntari de creditors després d’haver fallat en els seus intents de reestructurar el deute, segons ha detallat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En qualsevol cas, el Consell d’Administració ha assegurat que continuarà buscant alternatives per evitar la inviabilitat de les filials i, amb açò, preservar l’ocupació i tractar de minimitzar la pèrdua de valor, per als que demana “la màxima col·laboració” a totes les parts amb interessos amb la companyia.

Abengoa es troba en aquesta situació a causa de no haver aconseguit que els creditors financers atorguen els consentiments per estendre de nou el termini per al tancament i execució de l’acord de reestructuració. Fins al passat 19 de febrer, s’ha anat estenent el termini de tancament de l’operació en haver-se obtingut en cada possible venciment els consentiments necessaris a l’efecte, mentre que la firma treballava en la recerca de possibles alternatives davant la no aportació de 20 milions d’euros per part de la Junta d’Andalusia.

En aquest sentit, el Consell d’Administració d’Abengoa ha assenyalat que hi ha “més dificultats per a arribar a una solució que satisfaça a tots els grups d'interés amb posicions, fins ara, enfrontades”. Per això, s’ha sol·licitat també “a tots aquells que tenen interés en la societat i el seu grup la màxima col·laboració per a tractar d’evitar perjudicis definitius”.

També et pot interessar

stats