L'acord de quotes pesqueres de la Unió Europea retalla un 6% els dies de pesca per al 2022

Els pescadors valencians han valorat "molt negativament" la decisió presa pels ministres europeus d'Agricultura i Pesca

Imatge d'arxiu de pescadors en un vaixell en el port de Dajla, ciutat del Sàhara Occidental ocupada pel Marroc
Imatge d'arxiu de pescadors en un vaixell al port de Dajla, ciutat del Sàhara Occidental ocupada pel Marroc / Fàtima Zohra Bouazuzefe (Efe)

Els dies de treball al Mediterrani durant 2022 es veuran reduïts un 6% després de l'acord al qual han arribat els ministres d'Agricultura i Pesca de la Unió Europea reunits des de diumenge. El ministre d'Agricultura i Pesca, Luis Planas, ha destacat el seu descontentament amb unes quotes que Espanya no ha secundat. Sí que es donen per bones les quotes pesqueres de l'Atlàntic.

La Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana (Coincopesca) ha valorat "molt negativament" la decisió a la qual han arribat els titulars europeus reunits a Brussel·les.

"Ha sigut un Consell positiu, un Consell amb bons resultats, sens dubte, en tot el que es refereix a l'Atlàntic i als caladors de més interés per a Espanya", ha declarat el ministre en una roda de premsa després de la reunió. No obstant això, ha expressat que "evidentment" al país "li hauria agradat" que al Mediterrani s'acceptaren completament les mesures de selectivitat en matèria de malles que Espanya planteja, amb les quals es pretén pescar de forma més sostenible.

En la seua opinió, aquestes mesures de selectivitat "han de compensar l'esforç en la reducció de dies que es planteja en el reglament comunitari", del 6% per a 2022, que Espanya no accepta.

Espanya ha sigut l'únic país que no ha donat suport a l'acord sobre els dies de treball al Mediterrani que finalment es queda en una rebaixa del 6% i inclou una possible recuperació mitjançant mesures de selectivitat d'un 2% d'aquests dies. Al principi, es va plantejar una baixada del 7,5% en l'esforç pesquer.

"Aquesta selectivitat s'hauria d'haver compensat totalment, és a dir, aquells que hagueren fet aquest esforç de selectivitat o que facen aquest esforç de selectivitat de les malles, lògicament, no tindria sentit que feren una reducció suplementària", ha detallat el ministre.

També et pot interessar

stats