Jutges i fiscals reprenen aquest dimecres la negociació de millores salarials amb el ministeri

L’equip de Pilar Llop els va oferir 46 milions d’euros, però sembla que no van convéncer els sindicats

El magistrat de l'Associació Professional de la Magistratura (APM), José Juan Carbonero, entrant a la reunió d'aquest dilluns
El magistrat de l'Associació Professional de la Magistratura (APM), José Juan Carbonero, entrant a la reunió d'aquest dilluns / Matias Chiofalo (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
09 de maig 2023 - 19:54 Actualitzat: 10 de maig 2023 - 09:11

Les set associacions de jutges i fiscals que han convocat una vaga indefinida a partir del dia 16 de maig reprenen aquest dimecres les negociacions amb el Ministeri de Justícia. Ho fan després de consultar amb les seues executives i delegats l'oferta de 46 milions d'euros que l'equip de Pilar Llop ha posat sobre la taula aquest dilluns, millorant la proposta inicial de 44 milions d'euros amb què pretenen evitar un atur indefinit.

Serà la tercera reunió que se celebra en el marc de la taula de retribucions en què participen les quatre associacions de jutges i les tres de fiscals, així com els equips de Justícia, de Funció Pública, del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i de la Fiscalia General de l'Estat (FGE).

Després d’eixir de l’última reunió, aquest dilluns, els representants de les associacions de jutges i fiscals afirmaren que, tot i concebre la vaga com a “última opció”, la xifra oferida per Justícia els semblava insuficient per a afrontar "la pèrdua de poder adquisitiu" que diuen arrossegar des de 2009. No obstant això, han consultat els afiliats i afiliades abans de donar una resposta al ministeri la vesprada d'aquest dimecres, però, de moment, no han desconvocat la vaga.

En aquest sentit, el portaveu de l'Associació Professional de la Magistratura (APM), Juan José Carbonero, ha assegurat que “toca” continuar debatent i que “l'objecte pròpiament dit” de la reunió no és tant una qüestió monetària, sinó un problema de l'estructura retributiva de la carrera.

Sobre la vaga indefinida fixada a partir del 16 de maig, el portaveu de l’APM ha indicat que encara estava "tot obert" i que l'aturada encara no s'havia desconvocat. La presidenta de l'Associació de Fiscals (AF), Cristina Dexeus, es va pronunciar en la mateixa línia i va assenyalar que, després de la reunió del dilluns, “res” estava “tancat” i que hi havia “molt bona voluntat i disposició per part d'uns i d'uns altres d'arribar a acord”.

Pel que fa a l’altra part de la negociació, fonts governamentals han assegurat que veuen possible l'acord, encara que han descartat una pujada que compense una pèrdua salarial del 20% perquè, al seu judici, "això és impossible". Sobre la convocatòria de vaga, han apuntat que els sembla "difícil" de justificar en plena campanya electoral.

També et pot interessar

stats