Jerónimo Mora, secretari autonòmic d'Innovació: “L’objectiu és que la innovació siga molt transversal a la resta de conselleries”

El Consell vol potenciar aquesta legislatura la compra pública d'innovació per a millorar processos i serveis

Jerónimo Mora, secretari autonòmic d'Innovació, entrevistat en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Jerónimo Mora, secretari autonòmic d'Innovació, ha remarcat aquest dijous que l'objectiu del negociat que encapçala és que aquest terme siga "molt transversal a la resta de conselleries i impregne la societat valenciana".

Per a arribar aquest punt, el primer pas és donar a conéixer tots els avantatges que aporta la innovació, segons ha explicat en una entrevista de Les notícies del matí. Així, es marca la digitalització com a la manera en què les empreses poden sobreviure en un món cada vegada més competitiu i no quedar-se arrere.

"Amb bona política", emfatitza Mora, ara es busca millorar l'eficiència en un camp que abans es podia trobar en diversos àmbits "molt diversificats i que en alguns casos se solapaven". En aquesta línia va la nova marca de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), que passa a ser Ivace+I i inclou la innovació.

Un altre dels eixos que es volen potenciar al llarg de la legislatura és la compra pública innovadora o catalítica. D'aquesta manera, "l'administració mateixa és la receptora de productes innovadors que la fan millorar en els processos i serveis". Mora assegura que així es fomenta que hi haja empreses que aposten per la innovació, ja que els dona la certesa que després pot exportar-se a altres administracions o companyies.

Preguntat per projectes de l'anterior Consell, el secretari autonòmic ha destacat que "estan vius". Així, continua avant amb la creació d'una incubadora d’empreses de l’Agència Espacial Europea a l'aeroport de Castelló i l'aposta pels pols d'innovació dels ports d'Alacant i Castelló de la Plana.

Sobre una altra iniciativa, la Learning Factory d’Elx, centre de formació orientat al calcer i al disseny, ha explicat que ara mateix estudien on ubicar-la. L'edifici de Correus, on està previst, podria tindre alguna restricció pel que fa a l'ús de maquinària pesant.

També et pot interessar

stats