La Intersindical mostra el rebuig a la reforma laboral

El sindicat la considera decebedora perquè "no recupera els drets perduts en 2010 i 2012"

Treballadores de Consum en una de les tendes de la companyia
Treballadores de Consum, en una de les botigues de la companyia / Europa Press

A falta de pocs dies perquè el Consell de Ministres aprove oficialment la reforma laboral, la Intersindical Valenciana la considera una nova decepció per a la classe treballadora, perquè "no recupera els drets perduts en 2010 i 2012", amb els governs de Zapatero i Rajoy.

El sindicat adverteix que, tot i que manca estudiar el text amb detall, l'esborrany indica clarament que "no es modifica la part més lesiva i agressiva de la reforma del PP, que va facilitar abaratir l'acomiadament reduint-lo a la meitat (de 42 a 24 mesos) i retallant de 45 a 33 dies en cas que fora improcedent".

Tampoc recupera, al seu entendre, l'estructura de la negociació col·lectiva prèvia que "el PP va dinamitar". De fet, “consolida que els convenis d'empresa puguen tindre pitjors condicions que els sectorials, excepte en salaris", denuncia el sindicat en un comunicat.

Un altre dels aspectes que rebutja la Intersindical és que "es prioritzen els convenis estatals enfront dels autonòmics i provincials", un fet que podria suposar impedir millores en les autonomies on els sindicats signants (UGT i CCOO) no són els majoritaris.

A més, critica que la nova reforma "amplia i facilita" que l'empresa puga aplicar un ERTO i que els nous contractes formatius "perpetuen la precarietat de la gent jove" per a "facilitar l'explotació laboral". I tot això, lamenta, "sense posar damunt de la taula la reducció de jornada a 32 hores o a quatre dies, que contribuiria a reduir les bretxes de gènere".

En definitiva, per a la central sindical, aquest acord es difon com a històric, quan "els titulars se centren en les poques millores que inclou respecte a la reforma de 2012". Assegura així no entendre que, onze anys després de la reforma de 2010 i amb una situació política diferent, hi haja "un Estatut dels Treballadores i Treballadors molt pitjor que llavors".

També et pot interessar

stats