La intensa calor amenaça al 10% dels animals de les granges

À Punt ha visitat una instal·lació amb sistema de ventilació controlada per a pal·liar les elevades temperatures

Granja aviària / 'À Punt NTC'

Les altes temperatures afecten també els animals, com és el cas del sector avícola a la Comunitat Valenciana, que representa el 15% de la producció estatal que pateix els efectes de les contínues onades de calor. Les despeses energètiques s'han multiplicat per tres entre els mesos de juny i juliol, fet que ha provocat un elevat nombre de baixes entre els animals. La ventilació controlada permet reduir la mortalitat entre els pollastres, però en les granges on la ventilació és natural, les altes temperatures són molt perilloses. Francis Ferreres, responsable tècnic de ramaderia de La Unió afirma que poden arribar a morir fins a un 10% dels animals.

À Punt Notícies ha visitat una granja de pollastres innovadora que disposa d'un sistema de ventilació controlada per fer front a les altes temperatures sense que a penes patisquen els animals i, per contra, enfrontar-se a temperatures ambientals que s'acosten als 40 graus, com en aquests dies, dispara els costos energètics.

Les granges com aquesta, de ventilació controlada, són cada vegada més habituals dins del sector avícola valencià, on s'han fet, a més, importants inversions en energia solar per a abaratir-ne la producció. Tot i això, els comptes per als ramaders no els ixen i demanen una reducció de les despeses, com subvencions per a poder instal·lar plaques solars i que siga el consumidor qui assumisca part de les despeses de producció són algunes de les reivindicacions.

També et pot interessar

stats