Comprar ramat o terres és possible a través d'aplicacions mòbils

El sector primari té un espai on poder trobar un món d'ofertes que van des de la maquinària als animals

Aplicació mòbil per a comprar ramat

A través d'aplicacions mòbils es pot comprar i vendre roba, mobles, trobar parella, i ara també adquirir ramat o terres. El sector primari té ja un espai, com l'aplicació Vacapop, on poder trobar un món d'ofertes que van des de la maquinària als animals. És la nova manera de comprar i vendre ramat, amb una aplicació mòbil: “Ramaders, sobretot del Cantàbric, fan la foto dels animals que volen vendre i a partir d’ací comença la negociació", explica el ramader Carles Bataller. 

Es tracta d’un bon aparador ramader, però els costos del transport encareixen massa la compra des del nord d'Espanya, i esperen que es puga moure més ramat prop. La comercialització digital arriba també al camp, amb oferta i demanda de tractors o mules mecàniques. No tenen una aplicació específica, però troben als portals de compravenda habituals seccions d'agricultura. “Fa 10 anys vaig trobar aquest tractor que me'n va costar 25.000, mentre que nou m’hauria costat vora 100.000 euros”, assegura l’agricultor Nando Durà.

Els llauradors més novells troben espais per al seu oci en horts urbans a colp de clic en el web www.huerto360.com, creat per l’alacantina María González. Una nova finestra d'oportunitats s'obri ja al sector de la compravenda del sector primari.  

També et pot interessar

stats