La inflació es quintuplica en l’eurozona respecte a fa un any i arriba al 7,4% al març

Lituània és el país que registra més increment i Malta el que menys, mentre que Espanya se situa en la forqueta intermèdia amb un 9,8%

L'encariment de preus afecta tota Europa, que ha registrat una inflación molt superior a la del març de 2021
L'encariment de preus afecta tot Europa, que ha registrat una inflación molt superior a la del març de 2021 / Eric Gaillard (Reuters)

La inflació de l'eurozona va augmentar al març fins al 7,4%, el que suposa un 1,5% més que el mes anterior, segons ha informat aquest dijous l'oficina d'estadística comunitària, l’Eurostat. La inflació real està una dècima per sota de l’estimació que va fer aquest organisme a principis de mes, que la situava en 7,5%.

L'oficina comunitària va recordar que la inflació de l'eurozona fa un any, el març de 2021, se situava en l'1,3% i en l'1,7 en el conjunt de la Unió Europea, on la inflació anual el març passat va ser del 7,8%, la qual cosa suposa un augment de l'1,6% respecte a febrer.

Al març, com en mesos anteriors, la contribució més gran a la taxa d'inflació anual de la zona de l'euro va procedir de l'energia, que va suposar un increment de 4,36 punts percentuals.

On s'ha disparat més?

Lituània va ser al març el país de la moneda comuna amb una inflació més gran (15,6%), seguit d'Estònia (14,8%) i Txèquia (11,9%).

Per contra, les taxes anuals més baixes es van registrar a Malta (4,5%), França (5,1%) i Portugal (5,5%). Espanya es va situar en la forqueta intermèdia amb un 9,8%.

 

També et pot interessar

stats