Indústria i la Generalitat anuncien una plataforma de "suport constant" al taulell

La ministra Reyes Maroto promet mesures per a garantir més estabilitat en el preu de l'electricitat per a la indústria.

Reyes Maroto, durant la inauguració de Cevisama
Reyes Maroto, durant la inauguració de Cevisama / Kai Försterling (Efe)

El Ministeri d'Indústria constituirà una plataforma amb la Generalitat i els ajuntaments per a donar "suport constant" al taulell valencià i abordar les necessitats del sector. Aquesta tractarà tant amenaces com la nova onada proteccionista internacional o el dúmping (venda per davall de cost) de països com la Xina, així com els reptes de futur: el desenvolupament tecnològic i la falta de competitivat per l'elevat cost de l'energia a Espanya. 

Així ho ha anunciat la ministra  d’Indústria, Reyes Maroto, durant la inauguració de la 37 edició de Cevisama, la fira anual del sector del taulell, a favor del qual ha promés l'activació un canal de diàleg continu i "accions concretes" per a desenvolupar l'esmentada plataforma. Mesures sobre les quals ha anticipat una acció transversal per a millorar la competitivitat internacional i la renovació tecnològica del sector.

Maroto ha ressaltat el compromís de l'executiu de potenciar el lideratge internacional del taulell en el marc de l'objectiu global d'increment el pes de la indústria espanyola al 20% del PIB.

En el marc de les converses bilaterals amb actors del sector ha transcendit una primera reunió amb Vicente Nomdedéu, el president de la patronal taulellera Ascer, que el dirigent empresari ha qualificat de molt positiva. Segons Nomdedéu, la ministra ha mostrat "moltíssimes ganes de començar a treballar des de zero" amb el sector i han acordat una agenda de reunions, que començarà el 13 de febrer a Madrid, per a desenvolupar un "lobby pràctic i eficient" a l'àmbit europeu.

Més estabilitat energètica

Nomdedéu també ha valorat la predisposició de la ministra a corregir els elevats costos energètics que pateix la indústria espanyola i que resten competitivivat al taulell respecte dels competidors d'altres països. Aquesta mateixa qüestió l'ha traslladat el vicepresident d'Ascer, Ismael García, en els micròfons d'À Punt Mèdia.

En relació a aquesta reivindicació, durant la inaguració, Maroto ha recordat que el govern de Pedro Sánchez va prorrogar dos anys la vida de les plantes de cogeneració i ha promés que l'executiu activarà mesures per a donar "un marc estable" als costos de l'energia en un futur pròxim.

També et pot interessar

stats