Inditex guanya un 13,5% més que l’any previ a la pandèmia

Els beneficis nets del grup propietari de Zara van superar, per primera vegada, els 4.000 milions

Botiga de Zara, una de les marques del grup Inditex, del carrer Don Juan de Austria de València
Botiga de Zara, una de les marques del grup Inditex, del carrer de Joan d'Àustria de València / À Punt NTC

El grup tèxtil Inditex, propietari de firmes com Zara, Pull & Bear o Massimo Dutti, va guanyar 4.130 milions d'euros en el seu últim exercici fiscal, que va tancar el 31 de gener. Aquesta xifra suposa un 13,5% més que el benefici net de rècord que va aconseguir el 2019, l’any previ a la pandèmia.

És la primera vegada que el benefici net de la major empresa cotitzada espanyola supera els 4.000 milions i suposa un avanç del 27% respecte de l'exercici anterior, segons ha detallat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Malgrat haver cessat l’activitat a Rússia arran de la invasió d’Ucraïna, que era un dels principals mercats del grup tèxtil espanyol, Inditex va augmentar en un 17,5% les vendes globals el 2021. El grup empresarial va tindre un volum de vendes de 32.569 milions, el que va superar, en un 15%, el seu propi rècord, registrat també el 2019.

El grup Inditex és propietari de diverses marques de moda no sols arrelades en la classe mitjana espanyola, sinó també en la de diversos països del món: Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius i Oysho són algunes de les marques que integren aquest grup. 

També et pot interessar

stats