IFA començarà a operar com a empresa pública al gener i serà la Societat Valenciana Fira Alacant

Es constitueix com una mercantil perquè la Generalitat puga assumir el deute que arrossega de 76 milions d’euros

Exterior de la Institució Firal Alacantina (IFA)
Exterior de la Institució Firal Alacantina (IFA) / Europa Press

L'actual Institució Firal Alacantina (IFA) començarà a operar com a empresa pública a partir de gener de 2023, després de constituir-se en la nova mercantil, Societat Valenciana Fira Alacant SA. El conseller d'Economia, Rafael Climent, presidirà el Consell d'Administració de la nova entitat mercantil, que tindrà com a objecte promocionar, programar, crear, controlar i coordinar fires comercials autoritzades i declarades internacionals.

Entre els òrgans de govern de Societat Valenciana Fira Alacant SA també s’han establert la Junta General, la Direcció General i el Consell d'Administració, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

La societat està adscrita a la Conselleria d'Economia Sostenible i Sectors Productius i es regirà per l'ordenament jurídic privat, una legislació específica i els seus estatuts. També consten entre els objectius de la nova societat anònima en la qual es constitueix IFA impulsar fires comercials oficials, de caràcter local, provincial, autonòmic o nacional.

El juny de 2021, la Generalitat va acordar transformar IFA i Fira València en una empresa mercantil, d’una manera semblant al d’altres societats com Parc Sagunt, la Ciutat de les Arts i les Ciències (Cacsa) o Aerocas. Aquest model va ser proposat per l’Advocacia de la Generalitat perquè aquesta puga assumir el deute arrosseguen tant la Institució Firal d’Alacant, de 76 milions d’euros, com Fira València, de 474 milions d’euros.

De fet, els pressupostos del Consell per a 2023 ja inclouen entre els comptes les dues noves mercantils i s’incrementen fins a 61 les entitats que formen part del sector públic, a les quals se sumen també l'Agència Valenciana de les ITV, Espais Econòmics Empresarials i l’Institut Valencià de la Memòria Democràtica.

També et pot interessar

stats