Hosbec assegura que la paralització de l'Imserso posa al límit l'hoteleria i pot afectar 13.000 empleats

Mayte García ha explicat que a Benidorm els hotels podrien traure les places reservades per al programa a la venda, mentre que altres poblacions estudien avançar el tancament dels hotels

La secretària general d'Hosbec, Mayte García, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La paralització del programa de vacances de l'Imserso que ha decidit el Tribunal Administratiu Central pel recurs contra l'adjudicatària que han presentat empreses que no han guanyat l'adjudicació, provoca inquietud en la patronal hotelera de Benidorm, Hosbec.

La secretària general d'Hosbec, Mayte García, ha alertat en Les notícies del matí que la paralització del programa de l'Imserso "posa al límit" el sector valencià de l'hoteleria i podria afectar 3.000 llocs de treball directes i 10.000 indirectes.

Mayte García ha explicat que, a conseqüència de la paralització, els hotels valencians s'estan plantejant distintes opcions.

En municipis com Benidorm, amb un fort treball de desestacionalització, es plantegen traure les places reservades per al programa a la venda.

En altres poblacions ho tindran més difícil i estudien avançar el tancament dels hotels, amb el que això suposa per a les plantilles.

La secretària general d'Hosbec ha contat que hi ha una “incertesa total” entre els empresaris del sector perquè tenien unes places compromeses en el programa de l'Imserso i "ara no saben si les hauran de comercialitzar d'una altra manera, ajustar la plantilla o obrir un expedient de regulació de l'ocupació".

Hi ha incertesa total en els hotels perquè tenien unes places compromeses per al programa de l'Imserso i ara no saben si les hauran de comercialitzar d'una altra manera, ajustar la plantilla o obrir un expedient de regulació de l'ocupació

A la Comunitat Valenciana hi ha 51 hotels adherits al programa i molts donen per perduda la temporada.

Els ERTO poden tardar fins a 45 dies i l'experiència del sector és que els problemes en la posada en marxa de l'Imserso poden retardar-se entre dos i tres mesos, un període massa llarg per a mantindre el personal si no es cobreixen les despeses.

Les empreses que tenen més capacitat, ha explicat García, intentaran cobrir aquest temps amb "formacions complementàries per a no perdre la plantilla i garantir-los una estabilitat laboral".

També et pot interessar

stats