Suspesos els viatges de l'Imserso fins que el tribunal resolga els recursos dels competidors

Els recursos de Soltour, Nautalia i Mundiplan poden retardar fins a tres mesos la campanya, que compta amb 900.000 places i la venda de les quals tenia previst iniciar-se entre setembre i octubre

Una parella passeja per la riba a la platja de Ponent, a Benidorm, en una imatge d'arxiu
Una parella passeja per la vora de la mar a la platja de Ponent, Benidorm, en una imatge d'arxiu / Joaquín P. Reina (Europa Press)

El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) ha decidit mantindre la suspensió dels tres lots de l'Imserso per a la temporada 2023/2024 després dels recursos de Soltour, Nautalia i Mundiplan; per la qual cosa, fins que l'organisme emeta una decisió, no es posaran en marxa les vendes del nou concurs.

Els recursos d'aquests tres consorcis poden retardar fins a tres mesos la campanya 2023/2024, que enguany compta amb prop de 900.000 places i la venda de les quals tenia previst iniciar-se entre mitjans de setembre i començaments d'octubre.

Segons l'acta de la Plataforma de Contractació de l'Estat, el tribunal ha justificat que "l'anàlisi dels motius que fonamenten la interposició dels citats recursos posa de manifest que els perjudicis que podrien derivar-se de l'alçament de la suspensió són de difícil o impossible reparació, per la qual cosa procedeix acordar el manteniment de la suspensió".

Ávoris Corporació Empresarial, guanyador dels tres lots de l'Imserso per a la temporada 2023/2024, també va presentar al·legacions contra els recursos de Soltour, Nautalia i Mundiplan. Per tant, el grup turístic confia que el Tribunal falle al seu favor perquè entenen que han presentat la millor oferta per a emportar-se els tres lots.

En un comunicat, Soltour, del Grup Piñero, va qualificar d'"injusta" l'adjudicació i va assegurar que aquesta no s'ha fet conforme a les bases del plec de contractació.

El Consell destinarà fins a tres milions d’euros en ajudes

La Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha ratificat el suport a les empreses hostaleres que participen en el programa després de fer-se pública la decisió del tribunal. La consellera de Turisme, Nuria Montes, ha ressaltat que ja ha donat orde d'activar un programa d'ajudes autonòmiques, de fins a tres milions d'euros i que van ser anunciades el passat 28 d'agost, amb l'objectiu de mantindre l'ocupació durant el temps que es retarde la formalització del contracte.

Montes ha explicat que el retard en l'adjudicació d'aquest programa de vacances “suposarà un duríssim colp no sols per a les empreses turístiques, sinó per a tota l'economia valenciana, que es veu arrossegada per l'activitat del sector en temporada baixa”. La consellera ha alertat que el programa podria retardar-se fins a 2024, "la qual cosa perjudicarà la planificació hotelera aquest hivern”. Per això, ha demanat una "mostra d'interés real del Govern d'Espanya per a fer un programa viable, eficaç i que permeta el manteniment de milers de llocs de treball en temporada baixa".

També et pot interessar

stats