La patronal hotelera denuncia que els possibles retards en l'Imserso afectarien vora 13.000 treballadors

Els recursos presentats per les operadores que van quedar fora de l'adjudició poden arribar a retardar dos mesos l'inici de la comercialització dels viatges

Un grup de turistes asseguts, a Benidorm (Marina Baixa) / À Punt NTC
28 d'agost 2023 - 22:26

La patronal hotelera ha denunciat un possible retard en l'inici dels plans de vacances de l'Imserso. Els recursos que han presentat les operadores que van quedar fora de l'adjudició dels tres lots en què enguany s'ha dividit el programa de l'Imserso poden retardar fins a dos mesos l'inici de la comercialització dels viatges. Un retard que pot afectar els ingressos de més de cinquanta hotels valencians i la patronal assegura que això podria afectar vora 13.000 llocs de treball. 

La secretària general d'Hosbec, Mayte García, ha afirmat que valora "uns 3.000 lloc directes en hotels afectats i 10.000 més en tota l'àrea d'economia dirigida i circular a l'activitat econòmica dels hotels", com podrien ser les "empreses de serveis, d'hostaleria o els comerços".

La Generalitat, per la seua banda, ha anunciat que destinaran tres milions d'euros per a ajudar els establiments hotelers en cas que es retarde l'arribada de turistes. La consellera de Turisme, Nuria Montes, ha assegurat que es destinaran "ajudes per a poder pal·liar les difícils condicions en què se situarà al sector hoteler de nou" per una "formulació absolutament caòtica" del govern espanyol.

L'empresariat es queixa de les moltes deficiències que presenten els plecs de fa anys i demanen a l'administració reunions per a actualitzar condicions i preus

També et pot interessar

stats