La consellera de Turisme critica el "desastre" de l'Imserso i acusa el govern d'incapacitat

"En quines mans estem. No han volgut saber res del sector hoteler i tornem a estar en el mateix problema que fa quatre anys. Hem advertit que anava a ocórrer i ni cas", ha dit Nuria Montes

Imatge d'arxiu de la consellera de Turisme, Nuria Montes
Imatge d'arxiu de la consellera de Turisme, Nuria Montes / Rober Solsona (Europa Press)

La consellera de Turisme, Nuria Montes, ha criticat el programa de vacances de majors de l'Imserso, que ha qualificat de "desastre", i ha acusat el govern socialista de fer "cas omís" al sector turístic i hoteler. "Ens trobem en aquesta situació per l'absoluta incapacitat i inutilitat dels responsables de l'Imserso", ha asseverat.

Així s'ha pronunciat Montes aquest dijous en ser preguntada sobre que el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) resolguera paralitzar el programa pels recursos que diverses empreses han presentat contra el contracte de la temporada 2023-2024.

"En quines mans estem. No han volgut saber res del sector hoteler i tornem a estar en el mateix problema que fa quatre anys. Hem advertit que anava a ocórrer i ni cas. Ens hauria vingut molt bé un canvi de govern en aquest sentit", ha sostingut Montes durant la seua intervenció en la Trobada Empresarial CEV que s'ha celebrat a Elx.

Posteriorment, ha insistit a acusar l'executiu de fer "cas omís" al sector, quan ha destacat que té "una àmplia experiència de gestió" en aquests programes, i ha lamentat que no els hagen rebut.

"Ens trobem en aquesta situació, en la qual ja ens hem trobat fa uns anys, per l'absoluta incapacitat i inutilitat dels responsables de l'Imserso, que havien d'haver convocat un nou concurs amb molt de temps d'antelació, precisament per a poder resoldre els recursos dins del termini i en la forma escaient i que no afectarà la convocatòria", ha asseverat.

Montes ha lamentat que hi ha empreses que "segurament hauran de tancar" i ha recordat que la Generalitat injectarà 2,5 milions d'euros per a "compensar les pèrdues i possibilitar la seua obertura durant els pròxims mesos".

Aquestes ajudes, ha apuntat, tenen la intenció que les empreses "no tanquen, a l'espera que l'Imserso faça el seu treball".

Risc de paralització fins a gener

A més, la consellera ha assenyalat que els "pitjors pronòstics" suposarien que aquest programa de viatge no es poguera posar en marxa fins a gener de 2024.

"Això seria un absolut desastre per a totes les zones turístiques valencianes i per a tot Espanya. Darrere hi ha quasi 900.000 majors que haurien d'haver eixit de viatge a partir del pròxim 15 d'octubre i que no ho podran a fer", ha censurat.

També et pot interessar

stats