El govern es planteja limitar l’ajuda dels combustibles sols als sectors afectats

Calviño admet que el govern estudia si dona continuïtat a aquesta mesura

Un home reposta combustible en una gasolinera
Un home reposta combustible en una gasolinera / Alberto Ortega (Europa Press)

L’ajuda de vint cèntims per litre de combustible, que reben els conductors des d’abril, pot tindre els dies comptats, almenys per a la població en general. La vicepresidenta primera del govern i ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha deixat caure que aquesta ajuda, prevista fins al 31 de desembre, podria limitar-se únicament a certs sectors i col·lectius afectats directament pels preus dels combustibles.

Així s’ha pronunciat la titular d’Assumptes Econòmics, en una entrevista en Ràdio Nacional d’Espanya, on ha assegurat el govern espanyol està avaluant quines mesures de les adoptades per a combatre els efectes de la guerra a Ucraïna en les economies domèstiques han de prorrogar-se o no en el futur, amb una excepció, la dels bons al transport públic.

Respecte a aquestes bonificació en el transport públic, que l'executiu ja havia anunciat que mantenia, ha matisat que ja s'ha decidit que continuen "perquè arriba a tot el món i va en la línia de transport sostenible".

"És l'única mesura amb vocació de permanència. La resta les analitzarem, com la bonificació al combustible. Caldrà veure si cal prendre mesures sectorials, si cal mantindre-la per a tota la població o centrar-la en un sector o col·lectiu més afectat", ha explicat Calviño.

La ministra ha indicat que el segon escenari que es contempla en el pla pressupostari enviat a Brussel·les, en el qual es consignen uns 10.000 milions d'euros addicionals en ingressos, reflecteix la recaptació fiscal que ja s'està obtenint i ofereix un "marge d'actuació" per a adoptar mesures per a frenar l'impacte de la guerra en cas de considerar-se necessàries.

Calviño ha reconegut que hi ha "molta volatilitat, incertesa i preocupació" davant del canvi geopolític i econòmic que s'està produint en el món.

També et pot interessar

stats