El govern garanteix el subministrament d'energia, però avisa d'encariment per l'atac a Ucraïna

Ribera remarca que Rússia no és dels principals subministradors ni per tub, ni per vaixell d'Espanya, encara que demana reforçar la coordinació a escala europea

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, aquest dijous en Lugo
La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, aquest dijous en Lugo / Eliseo Trigo (Efe)

La vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha remarcat aquest dijous que “a Espanya la garantia de seguretat de subministrament està garantida”, encara que “pot veure's afectada pels preus de l'energia, en tots els seus fronts” a causa de la guerra a Ucraïna.

En declaracions a Lugo, ha insistit que no són aliens als mecanismes de configuració de preus en els mercats internacionals de les matèries primeres energètiques i “això incideix en els nostres preus energètics i en el conjunt de l'economia”.

De fet, ha considerat Ribera que a escala europea s'abordarà aquesta qüestió i no es descarta que es puguen adoptar “mesures addicionals per a la protecció dels consumidors energètics”.

En tot cas, Ribera ha remarcat que Rússia no és dels “principals subministradors ni per tub, ni per vaixell” d'Espanya, encara que la situació fa necessari reforçar “la coordinació a escala europea”.

Si Espanya té un terç de la capacitat de regasificació del conjunt d'Europa, la resta de països que es poden veure afectats en major mesura per aquesta incidència de la procedència del gas rus fa que siga imprescindible reforçar la coordinació sobre "on han de descarregar els vaixells de càrrega procedents de tercers països", ha explicat.

La responsable de Transició Ecològica ha destacat que “la gran capacitat d'acolliment de gas natural liquat en les nostres terminals de gasificació ens permet ser molt flexibles”.

També et pot interessar

stats