Garamendi afirma que la guerra d'Ucraïna "complicarà" la tensió energètica

El president de la CEOE s'ha mostrat "tranquil" a Castelló pel que fa al subministrament de gas i la seua afecció al sector tauleller

Garamendi ha inaugurat la seu de la CEV en l'emblemàtic edifici Moruno de PortCastelló
Garamendi ha inaugurat la seu de la CEV en l'emblemàtic edifici Moruno de PortCastelló / Twitter: @portcastello

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha afirmat que la guerra entre Ucraïna i Rússia "complicarà més les coses" en la tensió en el pla energètic. Encara que ha precisat que des del punt de vista del subministrament "podem estar tranquils".

Garamendi ha fet aquestes declaracions a Castelló de la Plana, on ha assistit a la reunió del comité executiu de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) al Grau.

El responsable de la CEOE ha indicat que l'inici de les hostilitats entre Rússia i Ucraïna "ens deixa consternats i el primer que hem de fer és condemnar la violència i mostrar-nos al costat de les decisions que es prenguen per part de la Unió Europea i el govern d'Espanya".

Des del pla econòmic, ha assenyalat, "influirà perquè ja teníem una tensió des del pla energètic i això pot complicar més les coses". Des de l'àrea del subministrament, ha afegit, "no hauríem d'estar preocupats", gràcies al gasoducte que ve d'Algèria i un avantatge a Espanya que són les regasificadores i el gas liquat que ve dels vaixells.

"El subministrament podem estar tranquils", però ha assenyalat que això, "no impedeix que puga haver-hi una inflació i una tensió en els costos i en els preus".

Defensa de la indústria taulellera

Garamendi ha ressaltat que tot el que siga l'energia influeix al sector industrial a Espanya. En concret, a Castelló ha assenyalat que "cal fer una defensa molt important, amb la indústria taulellera a la qual afecta molt tots el relacionat amb el gas".

La guerra també afecta, segons el president de la CEOE, a la compra d'argila que ve de Rússia, o en el blat, o temes fitosanitaris, perquè "Rússia també és exportador", o el sector de l'alumini, perquè "és un gran productor".

Així, ha assenyalat Garamendi, "pot significar tot un moment delicat" i, per tant, és partidari de "veure fins on arriba, com se soluciona i com el món occidental li dona resposta".

També et pot interessar

stats