El govern espanyol treballa amb “discreció” per a defensar interessos estatals en Naturgy i Talgo

Montero demana prudència per a “no causar turbulències” que puguen perjudicar companyies que cotitzen en borsa

Montero en un acte en les instal·lacions de Navantia en San Fernando, a Cadis
Montero en un acte en les instal·lacions de Navantia en San Fernando, a Cadis / Efe

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dijous que l'executiu treballa “amb discreció i calma” perquè inversors, prioritàriament espanyols i europeus, es facen càrrec de Naturgy o Talgo, i ha apel·lat a eixa prudència per a “no causar turbulències que puguen perjudicar companyies que cotitzen en borsa”.

En un acte en les instal·lacions de Navantia a San Fernando, Cadis, i preguntada pel paper del govern en Naturgy i Talgo ha respost que treballaran perquè les empreses estratègiques o que afecten la seguretat nacional mantinguen capital espanyol o europeu, amb la suficiència perquè “el país puga ser autònom”.

La també ministra d'Hisenda ha explicat que Naturgy és una d'eixes empreses estratègiques per afectar un sector sensible com és l'energètic. Per això, “si hi ha altres inversors, s’ha d'aconseguir capital nacional o europeu de tal forma que els interessos d'Espanya perduren”. Ha precisat que no hi ha cap decisió presa i ha insistit a evitar qualsevol detall més per “cautela”, perquè es tracta d'una empresa que està cotitzant en borsa i no vol que es produïsca cap alteració en els mercats.

“El govern està decidit al fet que empreses vinculades a la seguretat nacional, com ha ocorregut amb Telefónica, on hi ha opes de fons amb residències en altres llocs, mantinguen salvaguardats els interessos nacionals i tenim instruments per a fer-ho”, ha afirmat.

També et pot interessar

stats