El grup hongarés Magyar Vagon presenta l'opa sobre el 100% de Talgo per 619,3 milions d'euros

La companyia formalitza així un anunci que havia fet a primers de març i que no agrada al govern espanyol

Tallers de Talgo, en arxiu
Tallers de Talgo, en arxiu / Talgo

El grup hongarés Magyar Vagon ha presentat aquest dijous formalment davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) l'oferta pública d'adquisició (opa) anunciada sobre el 100% del capital del constructor ferroviari espanyol Talgo. Segons la comunicació remesa al supervisor dels mercats, l'oferta es dirigeix al 100% del capital de Talgo, a cinc euros per acció, per un total de 619,3 milions d'euros.

Magyar Vagon havia anunciat a primers de març el llançament de l'opa sobre l'empresa espanyola, malgrat l'oposició del govern espanyol. Ahir, dimecres, el ministre de Transports, Óscar Puente, va deixar caure en un fòrum privat, que després va transcendir, que l'executiu "farà tots els possibles" per a evitar l'opa, pel temor que al darrere de l'oferta estiga el govern rus.

El govern remarca que Talgo és una empresa que opera en un sector estratègic per al país i es mantindrà, per tant, "vigilant" amb l'oferta llançada pel consorci hongarés Ganz-Mavag.

El ministre d'Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo, ha reiterat aquest dijous, després de fer-se pública la presentació de l'OPA, que el govern defensarà els "interessos estratègics" d'Espanya en aquesta operació que l'executiu ja està analitzant.

A l'eixida d'una compareixença en el Congrés, Carlos Cuerpo ha confirmat que el seu departament ja està estudiant la sol·licitud que els hongaresos han fet aquest mateix dijous per a adquirir el fabricant de trens espanyol, ja que necessiten l'autorització governamental per a procedir a la transacció. Això sí, no ha avançat la resposta que donarà el govern mitjançant la Junta d'Inversions Estrangeres a l'operació, que podria anar des d'un rebuig fins a una aprovació total o amb condicions, de manera semblant a com ha ocorregut recentment en la fusió d'Orange i MásMóvil.

"Valorarem aquesta operació igual que hem estat fent, per exemple, fins fa poc, amb l'operació d'Orange i MásMóvil", ha comentat el titular d'Economia, per a matisar a continuació que el govern defensarà els seus "interessos estratègics en matèria de seguretat" o en tot el que comporte la defensa d'aquestes empreses, que al seu judici són "claus" per a l'economia espanyola.

També et pot interessar

stats