La CNMV suspén la cotització de Naturgy pendent "d'informació rellevant" de l'energètica

Les accions van repuntar dimarts un 3,36% després de confirmar CriteriaCaixa que manté converses "preliminars" amb un grup inversor. Aquest dimecres, en el moment de la suspensió, pujaven un 1,3% fins als 21,80 euros

Façana de la seu de Naturgy, a Madrid
Façana de la seu de Naturgy, a Madrid / Eduardo Parra (Europa Press)

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspés cautelarment i amb efectes immediats la cotització de Naturgy "mentre és difosa una informació rellevant sobre la citada entitat". En el moment de la suspensió, les accions de l'energètica pujaven un 1,3%, fins als 21,80 euros per títol.

Les accions de Naturgy van repuntar dimarts quasi un 3,4% en borsa després de confirmar CriteriaCaixa que manté converses "preliminars" amb un potencial grup inversor interessat "a aconseguir un potencial acord de socis" amb el vehicle inversor de La Caixa.

En concret, els títols de la primera gasista i tercera elèctrica d'Espanya van ser el millor valor de l'Ibex-35 en la sessió borsària del dimarts, apuntant-se una pujada del 3,36%, fins als 21,52 euros, el preu més alt al tancament des de finals de febrer.

Les accions de Naturgy, que van arribar a disparar-se fins més d'un 8% en alguns moments, van perdre força al llarg de la sessió, encara que van acabar registrant la millor jornada borsària des del 14 d'octubre del 2022.

Més del 87% del capital de l'energètica està en mans dels seus accionistes significatius, on destaquen Criteria, que compta amb un 26,7%, tres fons d'inversió estrangers (CVC, amb el 20,7%; GIP —en vies de ser absorbit pel gegant BlackRock—, amb el 20,6%, i IFM, amb el 15%) i l'estatal algeriana Sonatrach (4,1%).

El braç inversor de La Caixa va assegurar que no forma part de les negociacions amb la resta d'accionistes de Naturgy i que, si s'aconsegueix un acord, es comunicarà públicament.

També et pot interessar

stats