El govern espanyol activa els primers 3.400 milions del Fons de Resiliència Autonòmica

Merino lamenta que la Comunitat Valenciana no podrà accedir a estos fons perquè, diu, la situació d'infrafinançament no permet optar a nous préstecs 

El ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, durant la roda de premsa
El ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, durant la roda de premsa / Jesús Hellín (Europa Press)

El govern espanyol ha activat els primers 3.400 milions d'euros del Fons de Resiliència Autonòmica amb la participació de les comunitats autònomes per a finançar projectes regionals públics i privats amb fons europeus. "És només el primer pas per a canalitzar fins als 20.000 milions d'euros addicionals que disposem a través dels Next Generation UE per a desenvolupar plans en condicions financeres avantatjoses i de més llarg termini", ha assegurat el ministre d'Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo, després de la Conferència Sectorial del Pla de Recuperació mantinguda este dimecres amb les comunitats autònomes.

El Fons de Resiliència Autonòmica, que gestionarà el Grup Banc Europeu d'Inversions, es desplegarà per fases, que s'aniran ampliant de manera progressiva per a maximitzar l'impacte de l'execució. En la trobada, el ministre d'Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo, ha aprofundit en els detalls que ja havia avançat als presidents autonòmics sobre les característiques d'este fons, en particular sobre la seua governança, en la qual les comunitats autònomes tindran un paper protagonista per a decidir quins projectes finançaran.

L'objectiu del fons, ha dit, és donar continuïtat a l'impuls de projectes que fomenten la transformació i resiliència de l'economia, finançant iniciatives privades i públiques en les següents àrees prioritàries. Entre elles, habitatge social i assequible i regeneració urbana; transport sostenible; competitivitat industrial i de les pimes; investigació, desenvolupament i innovació; turisme sostenible; economia de les cures; gestió d'aigües i residus i; transició energètica.

El ministre d'Economia ha traslladat als consellers del ram que estos fons gaudeixen de condicions avantatjoses per a les autonomies. Però la consellera d'Economia i Hisenda, Ruth Merino, que també ha participat en la reunió, considera que la Comunitat Valenciana no podrà accedir a estos fons perquè, diu, la situació d'infrafinançament no permet optar a nous préstecs. 

També et pot interessar

stats