El govern presenta per segona vegada davant del Congrés la reforma del subsidi de desocupació

L'executiu espera per a la setmana que ve vora 10.000 milions d'euros autoritzats per Brussel·les, que inclouen el finançament d'esta reforma

El ministre d'Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo, intervé en un desdejuni informatiu del Fòrum Europa aquest dilluns a Madrid
El ministre d'Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo (arxiu) / Chema Moya (EFE)

L'executiu de Pedro Sánchez presenta per segona vegada la reforma del subsidi de desocupació este dimecres, després que la proposta caiguera el mes de gener passat. El ministre d'Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo, ha dit que espera que esta vegada es confirme el pas avant per a fer realitat esta legislació.

Durant una interpel·lació al Senat, Cuerpo ha defensat el nivell de compliment d'Espanya en les fites i objectius del Pla de Recuperació i ha assenyalat que la setmana que ve es farà efectiu el desembossament dels quasi 10.000 milions corresponents al quart pagament, autoritzats la setmana passada per la Comissió Europea. Esta inversió inclou la citada reforma del subsidi de desocupació.

El senador del PP, Gerardo Camps, ha criticat la "ineficàcia" i l'"excés de burocràcia" del govern central en la gestió dels fons europeus. Camps ha assenyalat el fet que es convoque la conferència sectorial del Pla de Recuperació per a abordar la posada en marxa del Fons de Resiliència Autonòmica amb els representants de les comunitats i les ciutats autònomes, mentre segueix sense convocar-se el Consell de Política Fiscal i Financera. "Torna a ser una imposició de mesures que acabarà en fracàs", ha afegit.

Cuerpo ha destacat que Espanya ja ha rebut el 60% del que li correspon en transferències no reembossables, uns 48.000 milions d'euros. El ministre ha recordat que el Fons de Resiliència Autonòmica comptarà amb fins a 20.000 milions d'euros, canalitzats a través de diversos instruments financers, gestionats pel Grup del Banc Europeu d'Inversions (BEI).

També et pot interessar

stats