El Consell de Ministres dona llum verda al nou subsidi per desocupació

L'ajuda és compatible amb un sou durant sis mesos i està dirigida, entre altres, a víctimes de violència de gènere, emigrants retornats i treballadors agraris eventuals

Així és el nou subsidi aprovat per govern / À Punt NTC

El Consell de Ministres ha aprovat este dimarts la reforma del subsidi per desocupació, un ingrés mensual per un import de 570 euros destinat als menors de 45 anys sense càrregues familiars, les víctimes de violència de gènere a partir dels 16 anys, els treballadors agraris eventuals i els emigrants que hagen retornat a Espanya per a residir-hi permanentment.

Eixa quantia anirà disminuint fins a completar un total de 30 mesos; és a dir, durant dos anys i mig. L'ajuda també és compatible amb un sou, de manera que es podrà rebre al mateix temps que es treballa (això sí, en este cas, durant un termini màxim de sis mesos).

La redacció del text final ha estat polint-se fins a l'últim moment en el marc del diàleg social. El Ministeri de Treball i els secretaris generals de CCOO, Unai Sordo, i d'UGT, Pepe Álvarez, van signar el dimecres passat el pacte que arreplega la reforma, compromesa amb la Comissió Europea i necessària per al següent desemborsament dels fons Next Generation. Un pas que l'executiu estatal havia de completar abans del 20 de maig, i que finalment veu la llum hui, quan s'acaba la pròrroga de dos mesos que Espanya va acordar amb Brussel·les per a l'avaluació del lliurament dels diners, que pugen a 10.021 milions d'euros.

També et pot interessar

stats