El govern eleva la participació pública en Telefónica fins al 5%

L'executiu va marcar-se l'objectiu d'arribar al 10% de l'accionariat de l'empresa de telecomunicacions en resposta a l'entrada del saudita STC Group amb el 9,9% de la companyia

Seu de Telefónica
Seu de Telefónica / Eduardo Parra (Europa Parra)

La Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) ha comunicat aquest dilluns en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que la seua participació en el capital social de Telefónica ha assolit el 5%. El govern va demanar el desembre de 2023 a la societat que agrupa les empreses públiques espanyoles que adquirira fins a un 10% del capital de l'operadora, i a la fi de març ja havia aconseguit un 3%.

El nou moviment arriba una setmana després que CriteriaCaixa haja informat també el regulador borsari que ha sobrepassat el 5% en l'accionariat de Telefónica i en el context de l'entrada del saudita STC Group, que ha avançat la seua intenció si aconseguira el 9,9% dels títols de la companyia.

La SEPI ha detallat en un comunicat que està duent a terme la seua inversió, que té "vocació de permanència", tractant de minimitzar l'impacte en la cotització dels títols, que hui han tancat la sessió amb una caiguda del 0,91%, fins a 3,92 euros. La gestora pública subratlla que la seua participació aporta major "estabilitat accionarial" a la companyia per a la consecució dels seus objectius i contribueix a la protecció de les seues "capacitats estratègiques".

Es tracta d'un operador "clau" en el sector de les telecomunicacions i determinant en la major part de les capacitats industrials i àrees de coneixement que afecten els "interessos essencials" de la defensa i la seguretat nacional, afirma la SEPI.

En decidir l'entrada pública en Telefónica, l'executiu va descriure a l'operadora com "l'empresa més estratègica" d'Espanya, tant per la seua presència en les infraestructures de telecomunicacions i l'àmbit de la innovació tecnològica, com pel seu pes en seguretat i defensa.

També et pot interessar

stats