El govern compra el 3% de Telefónica com a primer pas per a arribar al 10% del capital

El SEPI ressalta el lideratge en el sector de les telecomunicacions i les capacitats industrials

EuropaPress 5606886 vista sede telefonica 28 noviembre 2023 madrid espana telefonica trasladado
La seu de Telefónica, en una imatge d'arxiu / EDUARDO PARRA

Telefónica torna a tindre capital públic després de trenta anys privatitzada. La Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) ha comunicat aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) l'adquisició d'accions en Telefónica, equivalents al 3% de participació en el capital social de la companyia. Es compleix així l'acord de Consell de Ministres del passat mes de desembre, que va ordenar a la SEPI la compra d'accions fins a aconseguir un màxim del 10% de capital social de la companyia.

El mandat del govern a la SEPI es va produir com a reacció al desembarcament de l'operador saudita STC (controlat pel fons sobirà del país, el Public Investment Fund) en l'accionariat de l'operadora, presidida per José María Álvarez-Pallete, el setembre passat.

En concret, STC va adquirir un 9,9% del capital social de Telefónica, un 4,9% a través d'accions directes i un altre 5% mitjançant derivats financers, en una operació valorada en 2.100 milions d'euros.

Segons indica el hòlding públic en un comunicat, la SEPI "és un accionista amb vocació de permanència, la qual cosa proporcionarà a Telefónica una major estabilitat accionarial per a la consecució dels seus objectius", contribuint "a la salvaguarda de les capacitats estratègiques". La nota ressalta els interessos nacionals "pel seu lideratge en el sector de les telecomunicacions i les seues capacitats industrials, determinants en àrees com la seguretat i la defensa".

Per la seua part, Telefónica ha indicat en un comunicat que aquesta operació "demostra que és una companyia líder, estratègica i atractiva, no només en l'àmbit de les telecomunicacions, sinó també en el desenvolupament del conjunt de la nova era digital, tant a Espanya com en el pla internacional". Han assegurat que continuaran enfocats en l'execució del seu pla estratègic 2023-2026, "per a continuar creant valor per als accionistes i procurar el millor servei als clients".

També et pot interessar

stats