El Govern defén mantindre la subvenció als carburants només a alguns sectors

Nadia Calviño ha afirmat que la idea és "centrar" aquesta ajuda en el transport, l'agricultura, la ramaderia o la pesca

Gasolinera en una imatge d'arxiu
Gasolinera en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La vicepresidenta del Govern, Nadia Calviño, ha assegurat aquest divendres que la subvenció generalitzada de 20 cèntims per litre de combustible és una mesura "controvertida", i ha ratificat que l'Executiu estudia mantindre-la només "per a alguns sectors" econòmics.

Així ho ha explicat a RAC1 la ministra d'Afers Econòmics, que ha dit que el descompte generalitzat de 20 cèntims per litre de combustible "té un impacte fiscal molt important i no beneficia les classes més vulnerables", sinó només qui "té cotxe", i a més no s'incentiva l'estalvi en carburant.

Amb tot, Calviño ha comentat que el Govern esperarà a la fi d'any per a prendre una decisió i veure com es comporten els preus del gasoil i de la gasolina.

La ministra ha comentat que no pot dir "de forma totalment taxativa" que el 31 de desembre serà l'últim dia amb la subvenció de 20 cèntims per a tots, però ha insistit que el Govern sospesa "mantindre-la" només per als sectors per als quals siga "necessària".

En concret, ha admés que la idea del Govern és "centrar" aquesta ajuda només en els sectors més afectats, com el del transport, l'agricultura, la ramaderia o la pesca, entre altres.

D'altra banda, Calviño ha dit que ara el Govern també treballa en mesures per a "alleujar l'alça del preu dels aliments" per als ciutadans, i ha donat per descomptat que prendrà una decisió abans de final d'any, encara que no ha donat detalls sobre quines mesures s'adoptaran.

També et pot interessar

stats