El govern culmina el Perte VEC II amb la convocatòria de la línia per a projectes individuals

El pressupost destinat és de 344 milions d'euros en subvencions i 215 milions en ajudes

Imatge d'arxiu de la planta de Ford a Almussafes
Imatge d'arxiu de la planta de Ford a Almussafes / À Punt NTC

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dijous la convocatòria d'ajudes a projectes de la Secció B del Perte VEC II d'enguany.

Aquesta va dirigida a donar suport a plans d'inversió orientats a la cadena de valor industrial del vehicle elèctric i connectat (VEC), els seus sistemes, subsistemes i components, i uns certs sistemes d'infraestructura auxiliars necessaris per al seu desplegament.

Per al ministre d'Indústria, Comerç i Turisme, Héctor Gómez, “es tracta d'un pas decisiu que dona resposta a les demandes del sector de l'automoció a Espanya i que ens situa al capdavant de la mobilitat verda i sostenible a Europa”.

Passos següents i valoració

La finestreta de la convocatòria de la Secció B del Perte VEC estarà oberta del 16 d'agost a les 9:00 fins al 15 de setembre. En els pròxims dies, els possibles sol·licitants tindran a la seua disposició tots els formats de documents, guies metodològiques i accés a la seu electrònica del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

El termini d'execució dels projectes serà o bé fins a quaranta mesos comptats des de la data de resolució de la concessió, ampliables 12 més, o bé seixanta mesos des de la mateixa data.

Principals novetats

La Secretaria General d'Indústria i de la PIME ha fet un considerable treball d'adaptació del programa a les demandes del sector expressades a través de les associacions professionals i a les noves condicions financeres i reguladores, ateses les oportunitats de millora detectades després de la convocatòria de 2022.

Entre els principals canvis, s'ha substituït l'esquema de l'agrupació d'empreses en l'entorn d'un projecte tractor per un basat en projectes individuals per a empreses del sector, més àgil i dinàmic. A més, s'ha establit un sistema de concurrència simple que permetrà resoldre els projectes per ordre d'arribada.

També s'estenen els terminis d'execució dels projectes i inversions que es presenten.

També et pot interessar

stats