Ford sol·licita les ajudes del PERTE per a un projecte de muntatge de bateries a Almussafes

Aquestes ajudes, per a les quals Indústria reservarà més de 830 milions d'euros, s'adjudicaran per orde de sol·licitud

Imatge d’arxiu de dos treballadors amb un vehicle de la fàbrica de Ford a Almussafes
Imatge d’arxiu de dos treballadors amb un vehicle de la fàbrica de Ford a Almussafes / Rober Solsona (Europa Press)

S'obri la carrera per a presentar projectes de bateries a Espanya amb una línia específica destinada a la fabricació de bateries de la segona convocatòria del PERTE del vehicle elèctric, dotada amb 837 milions d'euros. En aquesta ocasió, la resolució dels projectes s'adjudicarà per orde d'arribada, per tant, les primeres empreses a presentar-se en seran les beneficiàries. Ford és una de les companyies que concorre amb un projecte de muntatge de bateries en la factoria d'Almussafes. 

En la primera convocatòria, la companyia nord-americana es va adjudicar 106,3 milions en la resolució provisional per a convertir la planta valenciana en una fàbrica estratègica en el futur del cotxe elèctric, però va renunciar a les ajudes després que les seues previsions de producció per a Espanya i tot Europa patiren alteracions.

Donada l'experiència de la convocatòria de 2022, el Ministeri ha introduït adaptacions i s'ha substituït l'esquema de l'agrupació d'empreses en torn d'un projecte tractor per un altre basat en projectes individuals per a empreses del sector, amb l'objectiu que siga més àgil i dinàmic.

Les últimes notícies sobre l'interés de Ford Espanya per les ajudes del PERTE del vehicle elèctric van vindre del comité d'empresa de la planta d'Almussafes qui, després de reunir-se amb la direcció europea de la multinacional, va confirmar aquest interés.

També et pot interessar

stats