Gestamp, soci de Volkswagen en la planta de Sagunt, creu que Espanya necessitarà tres gigafactories

El fabricant de components per a l'automòbil remarca que Sagunt "és molt important" per a donar cobertura a 800.000 cotxes que preveuen fabricar aquestes companyies

El president de Gestamp, aquest dimarts
El president de Gestamp, aquest dimarts / Rober Solsona

El president de l'empresa espanyola fabricant de components per a automòbils Gestamp, Francisco Riberas, ha assenyalat aquest dimarts que seran necessàries "dues o tres" gigafactories de bateries més, a banda de la de Seat i Volkswagen a Sagunt (Camp de Morvedre), si l'objectiu d'Espanya és fabricar tres milions de vehicles a l'any. Gestamp és un dels 60 socis de Volkswagen que han demanat les ajudes del Perte del vehicle elèctric en el projecte Fast Forward. Projecte que inclou la construcció d'una planta de bateries elèctriques a Sagunt.

En el marc de la celebració de la junta d'accionistes de la companyia, el directiu va indicar que el projecte de Seat i Volkswagen per a posar en marxa una planta de bateries a Sagunt "és molt important" per a donar cobertura a 800.000 cotxes que preveuen fabricar aquestes companyies amb aquesta plataforma.

En la seua opinió, "és un pas important", però va afegir que si Espanya aspira a produir tres milions de cotxes anuals, com ha arribat a fer anteriorment, que en algun moment seran elèctrics, per a mantenir aquesta xifra, faran falta dues o tres fàbriques més.

També et pot interessar

stats