La Generalitat transferirà al febrer als ajuntaments 20 milions del Fons de Cooperació Municipal

Des que el 2017 va posar en funcionament el fons, s’han destinat 280 milions d’euros als municipis valencians

El Palau de la Generalitat, al carrer Cavallers de València
El Palau de la Generalitat / À Punt NTC

La Generalitat injectarà un total de 40 milions d'euros entre els municipis valencians a través del Fons de Cooperació Municipal de l'any 2023, 20 milions dels quals, el tram corresponent al primer semestre, es transferiran aquest febrer.

La comissió de col·laboració i coordinació del fons, que ha activat la distribució de fons el 2023, ha acordat aquesta transferència directa als municipis valencians amb criteris de repartiment objectius per a contribuir a “enfortir les administracions locals”.

En la reunió de la comissió han participat la secretària autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra el Despoblament, Elena Cebrián, el director general d'Administració Local, Antoni Such, i la directora general d'Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra. 

Such ha afirmat que el fons s'ha confirmat com “un mecanisme de suport financer” perquè els ajuntaments porten avant els seus programes i activitats. A més, ha explicat que es manté el criteri d'aportació fixa als municipis més xicotets i entitats menors d’un mínim de 10.000 euros per ajuntament, i una quantitat variable en funció de la població.

Des que el 2017 es va posar en funcionament el fons, s’han destinat als ajuntaments 280 milions d'euros. L'objectiu d'aquesta via de finançament de les administracions locals "és consolidar un sistema de finançament estable i progressiu per als municipis" valencians.

Aquests fons són compatibles amb la percepció de les aportacions de les línies específiques del fons per a la lluita contra el despoblament i amb el fons per als municipis turístics valencians.

També et pot interessar

stats