El Fons de Cooperació Municipal s'amplia en mig milió d'euros per a lluitar contra el despoblament

Més de 80.000 persones de 178 municipis es beneficiaran d’aquestes ajudes

Ares del Maestrat, Alt Maestrat
Ares del Maestrat (Alt Maestrat) / Miguel Rogle

La directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant) de la Generalitat, Jeannette Segarra, ha explicat que més de 80.000 valencians i valencianes es beneficiaran dels quatre milions d'euros del Fons de Cooperació per a la Lluita contra el Despoblament.

Segarra ha anunciat que aquest dilluns el DOGV publicarà la resolució d'aquest fons que enguany s'ha incrementat en mig milió d'euros i arribarà a 178 municipis. Des de la creació el 2018, la Generalitat ha invertit 16,5 milions d'euros en ajudes que "permeten millorar la capacitat econòmica dels xicotets ajuntaments, activant l'activitat econòmica en aquestes poblacions i garantint els mateixos drets per a totes les persones, independentment del seu lloc de residència".

La directora general ha recordat que l'any passat es va modificar el decret de creació d'aquestes ajudes que s'assignen en funció de la quantitat de població, entre altres criteris, perquè totes les poblacions amb menys de 300  habitants hi entren directament. També es va incrementar l'import mínim a percebre, que va passar de 3.000 a 5.000 euros.

Aquestes ajudes no finalistes, ha destacat Segarra, en molts casos estan servint per a recuperar l'activitat cultural o esportiva i especialment en aquesta època estival contribuir a la recuperació de les festes patronals després de la pandèmia.

Entre els criteris per a l'obtenció d'aquestes ajudes es tenen en compte la densitat de població, el creixement demogràfic, la taxa de creixement vegetatiu, l'índex d'envelliment, l'índex de dependència i la taxa migratòria.

També et pot interessar

stats