La Generalitat prolongarà fins a juny els contractes temporals en les ITV

El 31 de desembre del 2022 està fixada la reversió a gestió pública del servei que ofereixen set empreses concessionàries

Imatge d'arxiu d'un vehicle en una estació d'ITV
Imatge d'arxiu d'un vehicle en una estació d'ITV / Europa Press
01 de desembre 2022 - 16:53

La Conselleria d'Economia ha aprovat prolongar fins al 31 de maig els contractes temporals dels treballadors d’estacions d'ITV de la Comunitat Valenciana, concretament aquells que tinguen un contracte laboral en vigor amb data de finalització en Cap d’Any. Precisament el 31 de desembre del 2022 està fixada la reversió a gestió pública del servei que ofereixen set empreses concessionàries. 

Segons la resolució del conseller Rafa Climent, s'autoritzarà l'ampliació de les contractacions temporals que acaben el 31 de desembre, prèvia sol·licitud a Economia, sempre que siguen necessàries per a garantir la prestació del servei en òptimes condicions.

"Cal garantir que des de l'1 de gener del 2023 aquest servei es puga prestar en òptimes condicions i millore la qualitat, eficiència i competitivitat", segons l'administració autonòmica. Si aquestes prolongacions no en foren suficients en cada estació d'ITV fins al 31 de maig, les empreses hauran de sol·licitar a Conselleria les noves contractacions que s'estimen necessàries. 

A més, si l'ampliació dels contractes temporals suposa la necessitat de conversió a indefinits (segons la legislació estatal vigent), s'haurà de comunicar a Economia, departament que haurà d'autoritzar la conversió per a garantir el servei. En cas que es produïra alguna baixa laboral per causes alienes a l'empresa, es posarà també de manifest a Conselleria aquesta circumstància i les raons que la motiven, d'acord amb la resolució.

També et pot interessar

stats