La Generalitat paga els primers 7,4 milions del Pla Resistir Plus a 2.627 empreses

El 98,24% dels expedients aprovats són de persones autònomes

El conseller de Hacienda y Modelo Económico, Vicent Soler
El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler / Generalitat Valenciana

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha resolt ja els primers 7,4 milions d'ajudes directes de la primera fase del Pla Resistir Plus, dels quals es beneficiaran 2.627 empreses físiques i jurídiques, el 54,27% del total de sol·licituds formalitzades en aquesta fase. El 45,73% restant es resoldrà els pròxims dies.

Aquestes primeres ajudes van dirigides a autònoms i autònomes que tributen pel règim d'estimació objectiva o mòduls; a empreses de nova creació el 2019, així com a aquells negocis que hagen fet canvis en la societat mercantil. La major part d’entitats beneficiàries, fins a 2.581, són persones autònomes, 45 pertanyen a empreses i una a un grup consolidat de la província d'Alacant. 

El 87% dels expedients aprovats ha sigut per import de 3.000 euros, la màxima quantia que podia sol·licitar-se en aquesta fase, i el restant 13% (345 expedients d'un total de 2.627) han sigut per una quantitat inferior. Així, les persones beneficiàries rebran els diners a partir de dilluns per a garantir la supervivència i solvència del teixit productiu.

Primers passos de la segona fase

Una vegada satisfeta la màxima ajuda possible per a cadascun dels sol·licitants d'aquesta primera fase, s'augmentarà la dotació total de la qual disposen els sol·licitants de la segona fase i, per tant, l'ajuda individual de cadascuna de les empreses que complisquen els requisits.

La segona fase de les ajudes del Pla Resistir Plus està destinada a empresaris, empresàries i professionals que tributen en el règim estimació directa en l'IRPF i que acrediten una caiguda significativa (almenys el 30%) en el seu volum d'operacions durant el període de la pandèmia. Aquesta ajuda, que no podrà ser mai inferior a 4.000 euros, podrà arribar fins als 200.000 euros.

També et pot interessar

stats