La Generalitat autoritza la construcció del major parc solar de Castelló a Sant Jordi

L'empresa energètica valenciana NRG invertirà 16 milions d'euros en una instal·lació que estarà operativa previsiblement el setembre de 2022 i que crearà 25 llocs de treball

Imatge d'arxiu d'una planta fotovoltaica
Imatge d'arxiu d'una planta fotovoltaica / Europa Press

Quatre anys després de plantejar el projecte, l'empresa valenciana NRG Investment ha rebut l'autorització de la Generalitat per a construir el que serà el major parc solar de les comarques del nord de la Comunitat Valenciana. Es construirà a Sant Jordi, al Baix Maestrat, i necessitarà una inversió de 16 milions d'euros. L'hort solar tindrà 23,7 megavats de potència nominal i donarà treball a 25 persones en la fase de construcció i cinc en la d'explotació. Està previst que entre en funcionament el setembre de 2022.

El parc solar havia rebut l'autorització de l'Ajuntament de Sant Jordi l'agost de l'any passat. Ara ja pot concretar-se. NRG ha defensat que la tramitació ha sigut "pionera" en involucrar les administracions i, sobretot, els veïns de Sant Jordi a través d'un procés de participació ciutadana amb el qual l'empresa ha incorporat al projecte modificacions proposades. L'empresa destaca que la instal·lació generarà energia neta suficient per a proveir el consum de 8.500 llars i estima que evitarà l'emissió de 10.000 tones de CO₂ a l'any, la qual cosa equival a plantar 500.000 arbres.

"Podem afirmar que el parc solar de Sant Jordi té un consens ciutadà total, tots han sigut escoltats i hem sigut sensibles a les seues propostes", afirma Marcos Lacruz, conseller delegat d'NRG. L'empresa va construir el seu primer par eòlic a la Comunitat Valenciana el 1999 i els primers horts fotovoltaics el 2005.

NRG ha incorporat al projecte millores com respectar i mantenir murs de pedra existents, la incorporació de mesures de correcció per a l'avifauna i la repoblació amb plantes autòctones a la zona. A més, l'empresa remarca que per a limitar l'impacte visual i el risc d'electrocució per als ocells, la línia d'evacuació de l'energia fins a la subestació més pròxima, de tot just un quilòmetre de longitud, s'ha fet subterrània, al qual s'uneix la connexió amb la subestació d'una empresa elèctrica local, la qual cosa reforça el teixit empresarial d'aquesta zona de Castelló.

També et pot interessar

stats