Sant Jordi tindrà l'hort solar més gran de les comarques del nord

L'Ajuntament autoritza l'empresa NRG Investment a la creació de la planta fotovoltaica que suposarà una inversió de 16 milions d'euros.

Imatge d'arxiu d'una planta fotovoltaica
Imatge d'arxiu d'una planta fotovoltaica / Europa Press

L'Ajuntament de Sant Jordi ha donat llum verda a la pròxima creació en el municipi de l'hort solar més gran de les comarques del nord. Així, el consistori dona per finalitzada la tramitació que autoritza l'empresa NRG Investment, després del compliment de tota la normativa, a la creació d'aquestes instal·lacions que suposaran una inversió de 16 milions d'euros a Sant Jordi.

La planta fotovoltaica generarà 20 megavats i tindrà capacitat per a cobrir el consum energètic anual d'unes mil famílies amb la instal·lació d'uns 50.000 mòduls fotovoltaics. A més, evitarà l'emissió de 12.000 tones de diòxid de carboni a l'any.

Ara, la companyia tramita davant la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat la Declaració d'Interés Comunitari dels terrenys que albergaran la planta fotovoltaica, molt pròxima al camp de golf de Sant Jordi.

L'alcalde, Iván Sánchez, ha explicat que els pròxims dies es reunirà amb els promotors del projecte i explicaran a la població els detalls perquè coneguen aquesta iniciativa que arriba a Sant Jordi, segons ha destacat, "com una oportunitat de futur en temps d'incertesa com aquests". Així, ha destacat que NRG Investment preveu contractar mà d'obra local, sobretot pel que fa a maquinària agrícola i obra civil. "Gràcies a això, Sant Jordi pot convertir-se en un nucli que albergue empreses especialitzades en instal·lacions d'aquest tipus en un futur pròxim", ha dit l'alcalde.

També et pot interessar

stats