La gasolina torna a pujar i s'acosta al màxim històric malgrat el descompte de 20 cèntims

La gasolina es ven a Espanya, una vegada aplicat el descompte, a una mitjana d'1,74 euros el litre, mentre que el gasoil, que redueix el preu, està a 1,66 euros

El preu de la gasolina ha tornat a pujar per cinquena setmana consecutiva i s'acosta cada vegada més al màxim històric malgrat el descompte de 20 cèntims per litre aprovat pel govern, mentre que el gasoil manté la tendència a la baixa després de caure per segona setmana consecutiva.

La gasolina es ven a Espanya ―una vegada aplicat el descompte― a una mitjana d'1,74 euros el litre, mentre que el gasoil ho fa a 1,667 euros, segons les dades difoses aquest dijous pel Butlletí Petrolier de la UE, que recull el preu mitjà registrat en més d'11.400 estacions de servei espanyoles entre el 17 i el 23 de maig.

Amb aquests preus, el cost de la gasolina, que també supera el del gasoil per segona setmana consecutiva, puja un 2,5% respecte a la setmana anterior, mentre que el gasoil és un 1,2% més barat.

Nou rècord de la gasolina sense el descompte

No obstant això, si s'exclou el descompte de 20 cèntims fins al 20 de juny aprovat fa unes setmanes pel govern en el marc del Pla de resposta per les conseqüències de la guerra a Ucraïna, la gasolina marcaria un nou rècord, amb un preu d'1,94 euros el litre. El gasoil se situaria en el tercer preu més alt de la seua història, amb 1,867 euros.

En aquest sentit, el preu de la gasolina durant l'última setmana, i amb el descompte aplicat, és el quart més alt de la història, només un 6% per sota del rècord actual; mentre que el del gasoil, que és el seté més elevat, és un 9% inferior respecte al seu màxim.

El petroli ha recuperat la tendència alcista a causa del debat obert a la UE per a acordar un embargament de les importacions de cru rus com a castic per la invasió d'Ucraïna, a més de les tensions entre l'oferta i la demanda marcades tant pel conflicte militar com per la situació pandèmica a la Xina.

Amb els preus actuals, omplir un depòsit mitjà de 55 litres amb gasolina costa ara 96 euros, mentre que amb gasoil supera els 91 euros, unes xifres que suposen pagar prop de 15 euros més que a principis de 2022 si s'utilitza gasolina, i 17 euros si es tria gasoil.

També et pot interessar

stats