El G7 es compromet a prohibir progressivament les importacions de petroli rus

Els Estats Units han anunciat noves sancions particulars contra els sectors de comunicacions, financer, industrial, nuclear i militar de Rússia

Barrils de petroli
Imatge d'arxiu de barrils de petroli / Reuters

Els líders del G7 (Alemanya, el Canadà, els Estats Units, França, Itàlia, el Japó i el Regne Unit) s'han compromés a prohibir progressivament i "de manera ordenada" les importacions de petroli rus al final de la cimera telemàtica d'aquest diumenge, segons la declaració final publicada per la Casa Blanca.

Els líders es “comprometran a eliminar gradualment la dependència de l'energia russa, fins i tot eliminant gradualment o prohibint la importació de petroli rus”, segons el text.

“Ens assegurarem de fer-ho de manera oportuna i ordenada, i de manera que brinde temps perquè el món obtinga subministraments alternatius”, afig la declaració.

Els líders del G7 també es comprometran a prendre mesures per a prohibir o impedir la provisió de serveis clau dels quals depén Rússia per a reforçar l'aïllament de Rússia “en tots els sectors de la seua economia”.

Així mateix, els Estats Units ha anunciat noves sancions particulars contra els sectors de comunicacions, financer, industrial, nuclear i militar de Rússia. A més, la Casa Blanca ha decidit prohibir terminantment a la ciutadania estatunidenca proporcionar serveis de gestió financera a persones de nacionalitat russa.

Aquest anunci té lloc, a més, després que la Unió Europea decidira prolongar les negociacions sobre la seua pròpia prohibició a les importacions de petroli rus per a intentar aconseguir la unanimitat necessària, després que aquest diumenge Hongria mantinguera les seues reserves sobre aquest tema. 

La trobada va concloure sense acord després d'una hora i mitja de debat en el qual ha quedat constància que Hongria reclama "més garanties" sobre les alternatives de subministrament o compensacions per a trencar amb el flux rus, segons han indicat diverses fonts diplomàtiques.

També et pot interessar

stats