El G7 ultima un acord per a posar un preu límit a les exportacions de petroli rus

L'objectiu de la mesura és tallar "la principal font d'ingressos russa" i obligar que baixe el preu del cru de Moscou

Els líders del G7 escolten el president ucraïnés Volodymyr Zelensky (en la pantalla) durant la cimera al castell d'Elmau a Kruen, Alemanya
Els líders del G7 escolten el president ucraïnés (a la pantalla) durant la cimera al castell d'Elmau, Alemanya / Clemens Bilan (Efe)

El G7 ultima un acord per a posar un preu límit a les exportacions de petroli rus a països fora dels EUA, la Unió Europea i d'aquest grup de les set nacions més industrialitzades del món (els Estats Units, Alemanya, França, el Regne Unit, Itàlia, el Canadà i el Japó).

Segons ha anunciat un funcionari d'alt rang de la Casa Blanca, l'objectiu de la mesura és tallar "la principal font d'ingressos russa" i obligar que baixe el preu del cru de Moscou, minimitzant al mateix temps l'impacte sobre les economies del G7.

Els Estats Units, la UE, el Canadà i el Regne Unit ja han aplicat respectivament un embargament al petroli de Rússia i ara busquen de manera col·lectiva, al costat de la resta de potències, restringir l'accés de Moscou a serveis que li permeten exportar el seu cru a altres parts del món.

Actualment, els líders del G7 i de la Unió Europea celebren una cimera a Elmau (Alemanya), on estan ultimant aquest acord.

Durant les sessions d'aquest dilluns s'espera que el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, es dirigisca virtualment als dirigents del G7.

També et pot interessar