El G7 ultima un acord per a posar un preu límit a les exportacions de petroli rus

L'objectiu de la mesura és tallar "la principal font d'ingressos russa" i obligar que baixe el preu del cru de Moscou

Els líders del G7 escolten el president ucraïnés Volodymyr Zelensky (en la pantalla) durant la cimera al castell d'Elmau a Kruen, Alemanya
Els líders del G7 escolten el president ucraïnés (a la pantalla) durant la cimera al castell d'Elmau, Alemanya / Clemens Bilan (Efe)

El G7 ultima un acord per a posar un preu límit a les exportacions de petroli rus a països fora dels EUA, la Unió Europea i d'aquest grup de les set nacions més industrialitzades del món (els Estats Units, Alemanya, França, el Regne Unit, Itàlia, el Canadà i el Japó).

Segons ha anunciat un funcionari d'alt rang de la Casa Blanca, l'objectiu de la mesura és tallar "la principal font d'ingressos russa" i obligar que baixe el preu del cru de Moscou, minimitzant al mateix temps l'impacte sobre les economies del G7.

Els Estats Units, la UE, el Canadà i el Regne Unit ja han aplicat respectivament un embargament al petroli de Rússia i ara busquen de manera col·lectiva, al costat de la resta de potències, restringir l'accés de Moscou a serveis que li permeten exportar el seu cru a altres parts del món.

Actualment, els líders del G7 i de la Unió Europea celebren una cimera a Elmau (Alemanya), on estan ultimant aquest acord.

Durant les sessions d'aquest dilluns s'espera que el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, es dirigisca virtualment als dirigents del G7.

També et pot interessar

stats