El futur de l’automoció a Espanya es debat a Almussafes

La primera cimera dels municipis que centren aquesta indústria al país busca solucions a l'ocupació i l'electrificació dels nous vehicles

Primera cimera nacional dels municipis del sector de l’automoció / À Punt NTC

Almussafes (Ribera Baixa) parla del futur de l'automoció. Aquest dimecres s'hi celebra la primera cimera espanyola dels municipis, on es concentra l'activitat industrial del sector i que representen el 10% del PIB a Espanya. Hi busquen solucions als reptes comuns, com són l'ocupació i l'electrificació.

Alguns problemes són comuns, sobretot en temps de canvi. "Hem d'identificar les problemàtiques que tots els alcaldes consideren que tenim en els nostres municipis a conseqüència de la reconversió del sector", assegura Toni González, alcalde d'Almussafes.

Un dels reptes comuns és com adaptar les infraestructures a les necessitats del cotxe elèctric, tot i que l'ocupació és la preocupació més gran. González reconeix que hi haurà llocs de treball en el sector que quedaran obsolets, i a les persones que els ocupen els hauran de donar una nova formació.

La clau està a potenciar la col·laboració publicoprivada. "Si no reforcem el treball conjunt entre les empreses i l'administració, no serem tan competitius com altres zones d'Àsia o dels Estats Units", ha afirmat en la cita el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España.

Cal xafar l'accelerador, perquè la data ja està marcada en el calendari, ja que el 2035 la Unió Europea posarà fi als cotxes de combustió. El sector demana ajudes per als usuaris i potenciar la xarxa de càrrega per a fer el salt.

També et pot interessar

stats