Ford presentarà divendres una oferta sobre l'ERO als sindicats

La cinquena reunió negociadora entre els representants de la plantilla i l'empresa acaba sense acord

Logotip de Ford a la façana de la fàbrica d'Almussafes / Jorge Gil / Europa Press
Logotip de Ford a la façana de la fàbrica d'Almussafes / Jorge Gil (Europa Press)

La direcció de Ford Almussafes portarà una proposta d'acord a la comissió negociadora de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que se celebrarà divendres que ve. Aquest dimarts s'ha celebrat la cinquena reunió, encara sense cap acord entre els representants de la plantilla i la factoria. Entre els assumptes damunt de la taula, la rebaixa de l'edat per a les persones afectades pels despatxaments i les baixes incentivades. El passat 10 de març, Ford Espanya va anunciar un ERO per a retallar la plantilla en 1.144 persones, tant de les oficines de Madrid com de la planta valenciana. Serà l'acomiadament col·lectiu més gran des del tancament d'RTVV ara fa just una dècada.

Des del començament de les negociacions per a dissenyar el plantejament final de l'ERO, els sindicats han deixat clar a la direcció de Ford les reivindicacions per a arribar a un acord. Les peticions principals són abaixar l'edat de prejubilació, donar la possibilitat d'acollir-se al pla fins a finals d'any i augmentar les indemnitzacions per a aconseguir adhesions voluntàries de la gent més jove.

La companyia de l'oval blau pretén que el nou ERO n'afecte 960 de la planta de vehicles, 140 a la de motors, una vintena a les oficines d'Almussafes i altres catorze dels despatxos ubicats a la capital, dedicades a màrqueting, vendes i distribució. Les eixides es produirien en el segon trimestre, entre abril i juny, ja que els models S-Max i Galaxy deixaran de fabricar-se l'1 d'abril per a avançar en l'estratègia cap a l'electrificació total el 2035.

Actualment, a la factoria es fabriquen els models Kuga, Transit, S-Max i Galaxy. En cas que l'ERO tire avant en els termes plantejats per Ford Espanya, els acomiadaments esguitaran el 20% de la plantilla, integrada per vora 5.800 treballadors i treballadores.

També et pot interessar

stats