El Consell, "preocupat" pels despatxaments a Ford Almussafes: "Mai és agradable per a ningú"

La vicepresidenta, Aitana Mas, apunta que "respecta" l'acord que tanquen sindicats i patronal de la companyia per a concretar com s'aplicarà l'ERO

La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas (arxiu)
La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas (arxiu) / Rober Solsona (Europa Press)

El govern valencià està "preocupat" per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat a la fàbrica de Ford d'Almussafes, que afectarà 1.144 persones —el 20% de la plantilla—, segons les xifres que ha donat a conéixer aquest mateix divendres la multinacional automobilística.

A preguntes sobre l'assumpte durant la tradicional roda de premsa posterior al ple del Consell, la vicepresidenta i portaveu, Aitana Mas, ha reconegut que l'executiu autonòmic ha acollit amb "preocupació" la notícia, perquè un acomiadament "mai és una qüestió agradable per a ningú". No obstant això, ha assegurat que "respecta" l'acord a què arriben patronal i sindicats per a concretar com s'aplicarà l'ERO. El passat 3 de març, la direcció de Ford Espanya va anunciar l'obertura d'un període de consultes per a negociar-lo.

Mas, en tot cas, ha puntualitzat que l'ERO sembla que s'ajusta a una reestructuració el sector i a una adaptació a nous models de cotxes, els elèctrics: "És una cosa que haurem de veure en els pròxims mesos i anys, observar cap a on ens porta aquest model productiu", ha afegit. I ha remarcat que la Generalitat "sempre ha fet costat" a la companyia estatunidenca i, en aquest cas, també dona "suport a la generació de cotxes elèctrics". "No ens queda més que respectar els acords de les parts", ha resolt. En aquest punt, quan se li ha preguntat si tenia constància que l'ERO sorgia d'un acord, la vicepresidenta ha assegurat que la qüestió no s'ha tractat en la reunió setmanal del Consell i que s'ha assabentat per la premsa.

També et pot interessar

stats