Ford avança al 20 de febrer una parada de producció prevista a la planta d'Almussafes

La fàbrica ha encadenat diferents ERTO des del 2020 que afecten potencialment, de manera total o parcial, tota la plantilla

Treballadors a la fàbrica de Ford d'Almussafes
Treballadors a la fàbrica de Ford d'Almussafes / Rober Solsona (Europa Press)

La direcció de Ford i el sindicat majoritari, UGT, han acordat avançar una jornada de parada de la producció en el muntatge de motors, dins de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que hi ha en vigor a la factoria d'Almussafes.

En concret, es modifica la parada prevista per al divendres 24 de febrer i s'avança al dilluns 20. Així mateix, es confirma la resta d'aturades previstes tant en muntatge com en mecanitzats, segons ha informat UGT.

La comissió mixta de seguiment de l'ERTO s'ha reunit de manera urgent aquest dimecres per a abordar els canvis, derivats de la inestabilitat en el subministrament de semiconductors i components derivats.

La fàbrica ha encadenat diferents ERTO des del 2020. Aquests expedients afecten potencialment, de manera total o parcial, tota la plantilla. Durant aquestes parades de producció, els treballadors perceben un 80% del salari i el 100% de les pagues, preservant l'antiguitat i les vacances.

També et pot interessar

stats