Ford Almussafes treballarà a la meitat de capacitat des d'este dilluns per l'ERTO

Els treballadors només acudiran en el torn de matí i hi ha 1.400 empleats afectats, als quals se sumaran 600 més quan la reducció coincidisca amb la parada de la planta de motors

Planta de Ford a Almussafes
Planta de Ford a Almussafes / À Punt NTC

Ford Almussafes treballarà a partir d'este dilluns a la meitat de la seua capacitat, amb un sol torn en la planta de muntatge de vehicles, en aplicació del nou ERTO.

L'empresa ha justificat l'expedient perquè esta setmana deixa de produir-se la furgoneta Transit i pels problemes de proveïment per a la fabricació de motors. La planta valenciana es queda només amb un model, el Kuga, fins que es concrete la futura arribada d'un nou vehicle de passatgers multienergia.

En la primera part de l'ERTO, la plantilla de la factoria valenciana només acudirà en el torn de matí; és a dir, hi haurà uns 1.400 empleats afectats, als quals se sumaran 600 més quan l'expedient de regulació coincidisca amb la parada de la planta de motors, segons ha informat UGT.

Durant deu jornades no hi haurà activitat a la factoria: el 20, 21, 22, 27 i 28 de maig, i el 3, 10, 11, 17 i 18 de juny.

S'espera que en les últimes quatre setmanes de l'ERTO es puga treballar a dos torns en muntatge de vehicles, segons les previsions d'UGT, sindicat majoritari a la planta valenciana, que va acordar dimecres l'expedient amb la direcció de la factoria.

El nou ERTO, que durarà fins al 20 de juny, afectarà, com a màxim, 2.300 treballadors. Ara bé, es calcula que no s'arribarà cap dia a eixa xifra i que el nombre d'afectats es quede entre 1.400 i 2.000.

En esta situació, el pic de producció del Kuga, previst per al dilluns 22, es posterga un mes, ja que a la planta de muntatge només es treballarà en torn de matí. Si anaren arribant peces, podrien produir-se variacions.

STM, l'altre sindicat amb representació a la planta de Ford, exigeix l'increment del complement salarial fins a cobrir el cent per cent de la prestació per desocupació, i que s'avise amb més antelació a la plantilla quan es modifiquen les dates.

També et pot interessar

stats